Peter Vandenbempt  zag sterke Rode Duivels tegen Frankrijk

Vandenbempt zag sterke Rode Duivels: "Beste prestatie in een lange tijd"

Vandaag om 10:46

Na de zorgwekkende eerste helft tegen Italië, was er tegen Frankrijk weer veel om positief over te zijn bij de Rode Duivels. Commentator Peter Vandenbempt vond het Belgische spel dinsdagavond in het Koning Boudewijnstadion hoopgevend. 

Het was voor Vandenbempt alweer even geleden dat hij nog eens een puike prestatie van de Rode Duivels had gezien. “Het is terecht dat de prestatie van de Rode Duivels gisterenavond positief onthaald is. Wat mij betreft was het de beste in een lange tijd”, klinkt het bij Sporza. De oefenmatch tegen Engeland in maart noemt de commentator de laatste hoopvolle match.

De Rode Duivels hadden hun lesje geleerd na de dramatische start tegen Italië en kwamen in Brussel veel beter uit de kleedkamer dan vorige donderdag. "De Belgen waren gisteren, zeker in het eerste halfuur, heel sterk. Ze speelden met veel lef, zoals de bondscoach dat ook graag ziet", analyseert Vandenbempt.

Behalve de aanvallende intenties had de commentator ook een sterke defensieve organisatie gezien, met name in de eerste helft. "Je zag de bondscoach bij balbezit van de Fransen ook zeer vaak teken geven dat de ploeg goed in het blok georganiseerd moest staan. De Belgen hebben tegen al dat aanvallend geweld van Frankrijk ook nauwelijks wat weggegeven in die eerste helft."  

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.