Wout Faes blijft positief over Domenico Tedesco

Sterk optreden was dankzij Tedesco: "Drukte ons na Italië met neus op de feiten"

Vandaag om 10:30

De Rode Duivels liepen maandagavond in het Koning Boudewijnstadion alweer tegen een nederlaag aan tegen Frankrijk. Dat de Belgische fans op de tribunes riepen om het ontslag van Domenico Tedesco vond verdediger Wout Faes zeer onterecht.

Faes ging zelf in de fout bij het eerste tegendoelpunt van de Rode Duivels en mede daarom vond hij het vreemd om de nederlaag enkel en alleen de bondscoach aan te rekenen. “Riepen ze Tedesco buiten?”, wordt Faes geciteerd bij Het Belang van Limburg. “Iedereen mag zijn mening hebben, maar het is een beetje gemakkelijk om het op één persoon af te schuiven. Je ziet toch dat er goed gewerkt wordt?

Zeker na een sterke partij tegen een team van wereldklasse begreep Faes de reacties van de fans niet. “Als je tegen dit Frankrijk zo lang meespeelt, mag je toch tevreden zijn. Ook al win je niet”, meent hij stellig.

Faes wilde nog wel iets verder gaan en meende dat de het sterke spel maandagavond voor het grootste deel te danken was aan Tedesco. “Tegen Italië hebben we niet uitgevoerd wat hij wou, dus heeft hij ons daarna met de neus op de feiten gedrukt. Dat helpt deze ploeg. Tegen Frankrijk hadden we een ander plan en dat werkte wel.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.