Openda na bevrijdend doelpunt bij Rode Duivels tegen Frankrijk

Openda na verlossend doelpunt bij Rode Duivels: “Waarom zou ik twijfelen?”

Vandaag om 08:02
Laatste update: om 09:14

Lois Openda heeft zichzelf verlost bij de Rode Duivels. Het was 18 interlands geleden dat de spits het net wist te scoren namens de Rode Duivels en tegen Frankrijk lukte dit opnieuw. De spits van de Rode Duivels geeft aan dat hij desondanks nooit twijfelde aan zichzelf. Het doelpunt van Openda mocht uiteindelijk niet baten, de Rode Duivels verloren met 1-2.

Openda vertelde na de match tussen de Rode Duivels en Frankrijk over zijn doelpunt. “Uiteraard doet het deugd om te scoren. Maar da’s niet wat we van vandaag zullen onthouden, wel de nederlaag. Zeker gezien de manier waarop we vandaag speelden”, citeert Het Nieuwsblad de spits van de Rode Duivels.

Volgens Openda toonden de Rode Duivels al een ander gezicht tegen Italië. “Vandaag zijn we op dat élan verder gegaan en wilden we vanaf de start iets laten zien. Dat we uiteindelijk niet winnen, komt doordat we niet al onze kansen afmaken”, aldus Openda.

Openda had zelf ook opnieuw moeite om zijn kansen af te maken. Waar Openda bij RB Leipzpig aan 33 doelpunten in 54 matchen zit, lukt het bij de Rode Duivels amper om het net te vinden. Desondanks geeft Openda aan geen last van twijfels te hebben bij de Rode Duivels.  

 “Twijfels? Waarom zou ik twijfelen? Ik heb al laten zien dat ik kan scoren, ook bij mijn club, en de trainer en mijn ploegmaats hebben vertrouwen in mij. Ik heb laten zien dat ik nuttig kan zijn, ook door vaak diep te lopen en de ruimte in de rug van de tegenstander te bespelen. Ik ben blij met wat ik heb laten zien, al ik kan natuurlijk nog beter”, besluit Openda.