Italië boekt eenvoudige overwinning en staat aan kop in de groep

Italië boekt eenvoudige overwinning en staat aan kop in de groep

14 oktober om 23:11
Laatste update: 14 oktober om 23:14

De Rode Duivels gaan er nog een hele kluif aan krijgen om door te stoten in de Nations League. In Udine won Italië maandagavond namelijk met groot gemak van Israël. De Azzuri staan met 10 op 12 nu bovenaan de groep.

In het Bluenergy Stadium, de thuishaven van Udinese, had Italië weinig te duchten van Israël. Vlak voor rust werd het veldoverwicht omgezet in de eerste treffer. Atalanta Bergamo-spits Mateo Retegui tekende vanaf de strafschopstip voor de 1-0. Israël bracht daar weinig tegenover, dus daarmee leek de wedstrijd al in het slot te zitten. 

Vlak na de rust leek de buit binnen voor de Italianen toen Giovanni Di Lorenzo de marge verdubbelde. Toch maakte Israël het nog even spannend. In minuut 66 viel  uit het niets de aansluitingstreffer. Italië was echter niet onder de indruk en maakte in korte tijd de 3-1 en 4-1. Na een goal van Davide Frattesi tekende Di Lorenzo voor het slotakkoord en zijn tweede van de avond.

Stand in Groep A2:
1. Italië 4-10
2. Frankrijk 4-9
3. België 4-4
4. Israël 4-0 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.