Wedstrijdverslag Rode Duivels tegen Frankrijk

Kolo Muani vloert de Rode Duivels, weer geen resultaat tegen Frankrijk

14 oktober om 22:43
Laatste update: 14 oktober om 22:47

De Rode Duivels hebben in Brussel verloren van Frankrijk. De manschappen van Domenico Tedesco legde een sterke partij op de mat, maar kregen van vooral spits Randal Kolo Muani een lesje in effectiviteit.

Bondscoach Domenico Tedesco voerde een wijziging door na het gelijke spel tegen Italië. Timothy Castagne kwam in de ploeg in de plaats van Maxim De Cuyper. “Maxim is een jonge speler en heeft de laatste tijd al veel wedstrijden gespeeld. Daarom besloten we om te starten met Timothy”, legde daarover bondcoach bij VTM uit.

Didier Deschamps had meer wijziging in huis, hij kwam na de partij tegen Israël met vier nieuwe namen op de proppen. Lucas Digne, krijgt zijn kans op linksachter, Manu Koné en Matteo Guendouzi en Bradley Barcola verschenen aan de aftrap in plaats van Theo Hernandez, Eduardo Camavinga, Michael Olise en Christopher Nkunku.

Sterke openingsfase van de Rode Duivels
De Rode Duivels hadden overduidelijk hun lesje geleerd van de beroerde openingsfase in Italië en begonnen uitstekend aan de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Al binnen twee minuten kon kapitein Youri Tielemans eens aanleggen, maar zijn schot was te slap om de Franse doelman Mike Maignan te verontrusten.

Tien minuten later kwam Loïs Openda centimeters tekort om de openingstreffer binnen te werken op een voorzet van een sterk spelende Jeremy Doku. Amper een minuut later kreeg Openda weer een mogelijkheid, maar nu belande zijn schot naast het doel. 

Ook Leandro Trossard deed zich even later gelden en dwong Maignan tot een uiterste inspanning. Dé uitgelezen kans op een voorsprong was er echter voor Tielemans, die na een overtreding van William Saliba een strafschop mocht nemen. De aanvoerder knalde de elfmeter echter een meter over de kruising. 

Frankrijk tegen de verhouding op voorsprong
Aan de andere kant deed Randal Kolo Muani het beter: na handspel van Wout Faes schoot de aanvaller van PSG de bal vanop elf meter tegen de netten en zo keken de sterke Rode Duivels plots tegen een achterstand aan.

Het Belgische overwicht leek heel even weg, maar vlak voor de rust zetten de troepen van Tedesco toch nog eens aan. Met het gewenste resultaat. Openda kopte een perfecte voorzet van Castagne binnen: het was pas zijn eerste goal onder de huidige bondscoach. 

Kolo Muani doet Rode Duivels pijn
Na de rust probeerden de Belgen het overwicht weer te pakken, maar het liep na een kwartier van aandringen weer tegen een tegengoal aan en alweer was het Kolo Muani. Een minuut eerder werd zijn treffer nog afgekeurd, nu kon de spits ongehinderd binnen knikken. 

Debast met een afstandsschot en Trossard met een poging voorlangs kregen nog kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er helaas niet. Ook van een rode kaart voor Tchouameni in de slotfase konden de Rode Duivels niet profiteren. En zo bleef België weer met lege handen na een match tegen Les Bleus.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.