Nigerianen zijn weer veilig thuis na debacle in Libië

Nigerianen zijn weer veilig thuis na debacle in Libië: "Maakt ons hechter"

14 oktober om 21:23

De spelers van Nigeria zijn weer veilig thuis na een beroerde situatie op een vliegveld in Libië. De ploeg werd maandag urenlang vastgehouden en besloot daarop het kwalificatieduel voor de Afrika Cup in Libië niet te spelen.

Dinsdag zou Nigeria de partij in Libië spelen, nadat beide landen vorige vrijdag al tegenover elkaar stonden in Nigeria. Die ontmoeting werd beslist in het voordeel van Nigeria dankzij een late treffer van Fissayo Dele-Bashiru, tot grote frustratie van Libië. Hoewel de Libiërs niet expliciet klaagden over de nederlaag, hadden ze wel kritiek op de ontvangst en de omstandigheden in Nigeria.

Maandag was de selectie van Nigeria onderweg naar de Libische stad Benghazi, maar naar verluidt greep de regering van Libië in en leidde de vlucht om naar een ander vliegveld. Aldaar werd de spelersgroep vervolgens urenlang vastgehouden, zonder eten, drinken, wifi en een slaapplek. De Nigerianen besloten daarop de partij niet te spelen.

Maandagavond deelde aanvoerder William Troost-Ekong een nieuwe update: "We zijn weer thuis, veilig en wel. Ik ben trots op dit team. Wat je ons ook aandoet, het zit in ons bloed om te overwinnen. In de afgelopen tien jaar heb ik veel meegemaakt met deze groep, maar niets zoals dit. Deze ervaring heeft ons alleen maar sterker en hechter gemaakt," aldus de verdediger.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.