Nigeria boycot duel met Libië, zelfs Boniface was bang

Nigeria naar huis zonder te spelen, Boniface (ex-Union): 'Een enge situatie'

Vandaag om 17:02

De spelers van Nigeria zijn er klaar mee en weigeren om dinsdag tegen Libië te spelen in de Afrika Cup. Die beslissing is gemaakt nadat ze maandag ruim een halve dag op een vliegveld in het Noord-Afrikaanse land werden vastgehouden. Later op de dag vliegen ze terug. Spits Victor Boniface schreef op X zelfs over een 'beangstigende' situatie.  

Nigeria speelde vrijdag ook al tegen Libië. Toen wonnen Calvin Bassey en co. met 1-0. Libië beweerde rondom die wedstrijd 'slecht' te zijn behandeld. Berichten vanuit Afrika beweerden dat de gecharterde vlucht van Nigeria, die onderweg was naar de hoofdstad Benghazi, door de regering van Libië is omgeleid naar Al-Abraq Airport, terwijl het nog in de lucht was. Op dat vliegveld werd de spelersgroep vervolgens urenlang vastgehouden, zonder eten, drinken, wifi en een slaapplek.

'We hebben de Nigeriaanse autoriteiten gevraagd om in te grijpen en ons te redden. We hebben besloten om de wedstrijd niet te spelen. De Afrikaanse bond moet hiernaar kijken. Zelfs als ze dit gedrag toestaan, mag Libië de drie punten hebben', schreef aanvoerder William Troost-Ekong via Instagram. Leicester City-middenvelder Wilfred Ndidi liet het woord 'gijzeling' vallen. 

Volgens Bayer Leverkusen-spits Victor Boniface is de situatie heftig (geweest). 'Dit wordt eng nu. Jullie mogen dat punt hebben, wij willen gewoon terugkeren naar ons land', schreef hij op X. In de vroege middag liet Troost-Ekong weten dat het Nigeriaanse vliegtuig eindelijk werd bijgetankt, en de selectie snel terug zou vliegen naar Nigeria.