Hoeness weigert aanbod van Manchester United

Man United toonde interesse in coach van Al-Dakhil: 'Duitser wees aanbod af'

Vandaag om 13:24

Sebastien Hoeness, coach van Rode Duivel Ameen Al-Dakhil bij VfB Stuttgart, heeft afgelopen zomer een aanbod van Manchester United afgewezen, zo meldt BILD. Nog voordat Erik Ten hag zijn contract in juli verlengde, zocht de clubleiding contact met Hoeness.

Volgens BILD hebben The Red Devils aan het begin van juli navraag gedaan bij Hoeness of hij openstond om trainer te worden van de Engelse topclub. De Duitse succestrainer voelde zich geëerd door de interesse van United, maar er waren geen onderhandelingen. 'De inwoner van München had al beleefd geweigerd. Voor Hoeness is zijn verhaal bij VfB Stuttgart nog lang niet voorbij', klinkt het.

In het voorjaar heeft Hoeness besloten om langer aan te blijven als manager van Stuttgart. In maart heeft hij zijn contract verlengd tot de zomer van 2027. 'Hoeness wil het succes van vorig seizoen consolideren en verder bouwen aan de club', schrijft BILD. Vorig seizoen eindigde Hoeness met zijn ploeg op een verrassende tweede plek.

Hoeness heeft een speciale band met VfB Stuttgart, waar hij als jeugdspeler actief was. Bovendien won zijn vader, Dieter Hoeness, in 1992 als manager de Duitse titel met de club. De 42-jarige trainer ziet Stuttgart als de ideale plek om zijn ambities verder vorm te geven.

Voorlopig lijkt Ten Hag aan te blijven als manager van Manchester United. De clubleiding heeft vorige week na 'urenlang crisisberaad' besloten om vertrouwen te houden in de Nederlander. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.