Erik ten Hag blijft aan als trainer van Manchester United

ESPN: Man United houdt na crisisberaad van 'ruim 6 uur' vast aan Ten Hag

Vandaag om 17:25

Erik ten Hag blijft voorlopig de manager van Manchester United. Dat is de uitkomst na 'urenlang crisisberaad' van de Engelse topclub, zo melden bronnen aan ESPN. 

Eerder op de dag wist de doorgaans goed ingevoerde journalist Sam C. al te melden dat Ten Hag voorlopig aanblijft bij United. Dinsdag zijn de belangrijkse figuren binnen de club samengekomen. Het beraad zou al langer op de agenda hebben gestaan, maar lijkt toch niet los te kunnen worden gezien van de immense druk waarmee Ten Hag nu te dealen heeft. 

Het crisisberaad, waaraan onder anderen CEO Omar Berrada, sportief directeur Dan Ashworth, technisch directeur Jason Wilcox en INEOS-directeur Sir Dave Brailsford aan deelnamen, duurde maar liefst ruim zes uur. Ten Hag heeft vooralsnog niks concreets van zijn werkgever vernomen. 

De oud-trainer van Ajax bereidt zich dan ook 'normaal' voor op de eerstvolgende wedstrijd van zijn club. Dat is na de interlandbreak, op 19 oktober. Brentford is dan de tegenstander. Dat voorbereiden doet de oud-trainer vanuit zijn vakantieadres, waar hij een paar dagen zal verblijven. Ten Hag zal dan koste wat kost willen winnen, want United bekleedt momenteel immers de veertiende plaats op de Premier League-ranglijst. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.