Philippe Albert over Nations League duel Rode Duivels tegen Frankrijk

Albert glashelder over duel Rode Duivels tegen Frankrijk: 'Voetbal gewoon simpel'

Vandaag om 11:33

    Vanavond nemen de Rode Duivels het op tegen Frankrijk in de Nations League. Voor bondscoach Domenico Tedesco wordt het een zware opgave zonder Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku. Philippe Albert Vincent Langendries hebben advies voor Tedesco. 

    "We moeten stoppen met hoog druk zetten en wat intelligenter spelen. Laten we echter niet terugkeren naar wat we tactisch probeerden tegen Frankrijk op het EK. Voetbal moet een simpele sport blijven", zo liet Albert weten in een Facebook Live-sessie voor RTBF

    "We moeten niet veel verrassingen verwachten. Domenico Tedesco gaat geen grote risico's nemen om het op te nemen tegen Frankrijk, dat theoretisch nog steeds een niveau boven het Italiaanse team staat. Zelfs als Kylian Mbappé wijselijk aan de kant van Real Madrid bleef, op het middenveld, vraag ik me af of de coach niet iets zal proberen: Orel Mangala is een beetje een favoriet van de coach, maar zou een speler als Arne Engels niet gaan?", voegde Langendries daaraan toe. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.