Domenico Tedesco over Nations League duel Rode Duivels tegen Frankrijk

Tedesco niet bang voor Frankrijk: 'We gaan niet voor één punt spelen'

Vandaag om 10:01

    Domenico Tedesco zal tevreden zijn als de Rode Duivels een punt pakken tegen Frankrijk, maar hij verlangt van zijn ploeg dat ze wel voor de winst gaan. Dat laat de bondscoach van België voorafgaand weten voordat de Duivels het op zullen nemen tegen de Fransen in de Nations League. 

    "Ik geloof nog altijd dat we bij de eerste twee in de groep kunnen eindigen. Winnen tegen Frankrijk zou fantastisch zijn. Dan hebben we zeven punten. Maar een gelijkspel is ook goed. We gaan niet voor één punt spelen", zo zei Tedesco tegenover Het Nieuwsblad

    Afgelopen maand gingen de Rode Duivels kansloos onderuit tegen Frankrijk (2-0) en afgelopen wedstrijd tegen Italië beleefden ze een hele slechte eerste helft met een 2-0 achterstand na een half uur. Een rode kaart voor Italië bracht de Belgen terug in de wedstrijd en zo wisten zij nog een gelijkspel over de streep te trekken. 

    Ondanks de mindere vorm van de Duivels, heeft Tedesco veel vertrouwen in een goede afloop van de Nations League-duels. "We spelen nog tegen Israël en thuis tegen Italië. Dat zijn moeilijke wedstrijden maar die kunnen we winnen. En Italië en Frankrijk spelen ook nog tegen elkaar", concludeerde de bondscoach. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.