Franse media over Rode Duivels tegen Frankrijk in Nations League

Franse media over Rode Duivels: 'Grote affiche tegen wraakzuchtige tegenstander'

Vandaag om 12:00
Laatste update: om 12:00

Maandagavond krijgen de Rode Duivels de kans op revanche. Na vier nederlagen op rij tegen Frankrijk, wil onze nationale ploeg nu beter doen in de Nations League. In de Franse media kijkt men alvast uit naar het onderlinge duel.

Bij Le Parisien spreekt men van 'de ideale gelegenheid om hun glimlach terug te vinden' bij de Fransen. Na de overwinning tegen Israël krijgen ze met de Rode Duivels nu 'een grote affiche tegen een tegenstander die op revanche uit is.' Daarnaast heeft men bij de Franse krant extra aandacht voor Olympique Lyon-winger en kersvers Rode Duivel Malick Fofana, die ze beschrijven als 'een erg groot talent', waarbij 'zijn progressie geen verrassing is voor wie hem kent.'

Bij Le Monde is de teneur eerder negatief wanneer het over Les Bleus gaat. Reden daarvoor is het ontbreken van sterspeler Kyllian Mbappé, die omwille van een lichte blessure zou afgehaakt zijn. Daarna werd hij echter gespot tijdens een tripje naar Stockholm, wat niet in goede aarde is gevallen bij de Franse supporters. Naast zijn afwezigheid ligt de verloren halve finale van het EK tegen Spanje nog steeds op de maag, terwijl ook Antoine Griezmann onlangs verrassend zijn pensioen bij de nationale ploeg aankondigde . 'Maandagavond staan ze in Brussel tegenover een team dat vastbesloten is om wraak te nemen. Het team zal zich snel moeten heroriënteren', klinkt het weinig optimistisch. 

Volgens Le Figaro moeten de Fransen dan weer profiteren van 'een verzwakt België zonder De Bruyne.' Zij zien in de huidige lichting van Frankrijk een groep die in de voetsporen wil treden van een succesvolle generatie, maar die nog niets bewezen heeft. 'Om te voorkomen dat de Franse supporters nog meer gaan mopperen, zou het geen slecht idee zijn om een afgezwakt België zonder De Bruyne en Lukaku te domineren', besluit de Franse krant. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.