Rode Duivels toe aan constante onder bondscoach Tedesco

“Rode Duivels toe aan constante, nu wisselend tussen bevredigend en vreselijk”

Vandaag om 14:02

Niels Poissonnier, de chef voetbal van Het Laatste Nieuws, geeft aan dat de Rode Duivels dringend toe zijn aan een constante. Poissonnier ziet dat de Rode Duivels telkens wisselen tussen degelijkheid en zeer tegenvallende prestaties onder leiding van bondscoach Domenico Tedesco.

“De Rode Duivels hebben dringend nood aan een constante, in plaats van te fluctueren tussen bevredigend en vreselijk. Tedesco verloor tot aan het EK geen énkele interland (10 zeges, 4 draws)”, blikt Poissonnier terug.

Niet alles lukte destijds voor Tedesco bij de Rode Duivels. “Niet dat alles wat hij toen aanraakte in goud veranderde - Castagne als inverted wingback tegen Oostenrijk was bijvoorbeeld een sof -, maar over de hele lijn stond België er doorgaans wel”, aldus Poissonnier.

“Heel anders verloopt het sinds de start van Euro 2024. Tedesco won de voorbije maanden slechts twee van zijn laatste zeven interlands, waaronder drie verliespartijen - tegen Slovakije en Frankrijk (2x). Vrolijk word je daar niet van”, besluit Poissonnier.