Moussa Dembélé over halve finale Rode Duivels – Frankrijk in 2018

Dembélé (37) over halve finale: “Niet gewoon, zo emotioneel betrokken te geraken”

Vandaag om 08:47

De 37-jarige Mousa Dembélé is inmiddels al even gestopt als voetballer en heeft in een interview met Het Belang van Limburg teruggeblikt op de verloren halve finale tegen Frankrijk op het WK 2018. Dembélé moest er destijds plotseling staan en die match is nog altijd een beetje blijven kleven bij de middenvelder.

De Rode Duivels staan maandagavond voor de vierde keer in drie jaar tijd tegenover Frankrijk. Voor veel Belgische voetbalfans is de verloren halve finale op het WK 2018 een laatste herinnering aan de voetballer Dembélé. Destijds kreeg hij de kans doordat Thomas Meunier geschorst was.

Dembélé blikt terug op de match tussen Frankrijk en de Rode Duivels in 2018. “De coach kwam naar mij en zei: “Ik reken op u’. Dat was de wedstrijd waarin ik er moest staan. Ook tactisch: alle ballen gingen via mij, ik moest draaien en het spel maken. Maar ik had niet de minuten in de benen, ik had niet het vertrouwen voelen groeien”, deelt Dembélé.

Die ene match tussen de Rode Duivels en Frankrijk is een beetje aan Dembélé blijven kleven. “Ik was niet de enige die zijn niveau niet haalde die dag, maar ja, dat klopt. Normaal kies ik mijn momenten, maar nu had ik het gevoel dat ik Pogba en Kanté elke keer moest voorbijgaan. Zo verlies ik een paar keer de bal en ja, pffff. (blaast) Het is niet van mijn gewoonte om zo emotioneel betrokken te geraken. Maar die dag wilde ik té graag”, besluit Dembélé.