'Woede bij Barcelona na blessure Yamal, Spanje hoopte op schorsing voor talent'

'Barcelona woedend na blessure Yamal, Spanje hoopte op schorsing voor toptalent'

Vandaag om 07:33

Bij FC Barcelona is men niet blij met de Spaanse bond. De Catalanen hadden aangegeven dat Lamine Yamal de interlandperiode beter kon overslaan, maar Spanje riep hem toch op. Nu is de jonge aanvaller geblesseerd. Volgens Mundo Deportivo wilde Spanje het toptalent weldegelijk rust gunnen, maar dan wel door middel van een schorsing.

Barcelona had de Spaanse bond reeds gewaarschuwd dat men met Yamal moest waken voor overbelasting. De zeventienjarige aanvaller maakt dit seizoen veel minuten en bij Barcelona hoope men dat hij in de interlandperiode ontlast zou worden. Iets dat serieus overwogen is door de bond, maar toch koos men ervoor Yamal op te roepen. Volgens Mundo Deportivo was men bij Spanje van plan om Yamal tegen Denemarken tegen een gele kaart aan te laten lopen, waardoor hij tegen Servië geschorst zou zijn en zodoende alsnog aan zijn rust zou komen.

Vanuit de technische staf van de Spanjaarden zou toegegeven zijn dat er een plan was om Yamal geel te laten pakken tegen Denemarken. Uiteindelijk kwam het niet van een gele kaart, maar liep Yamal wel een blessure op. Met lichte hamstringklachten, naar verluidt gerelateerd aan overbelasting, ging de aanvaller van Barcelona naar de kant. Yamal mist dus weliswaar het treffen met Servië, maar niet om de reden waarop men bij de Spaanse nationale ploeg hoopte.