Belgische U17 boeken belangrijke zege tegen Kosovo

Belgische U17 boeken nipte, maar erg belangrijke zege tegen Kosovo

13 oktober om 22:42

De Rode Duivels zijn maandagavond aan zet, maar zondag was het al de beurt aan de nationale U17. Die boekten een 2-1-zege tegen Kosovo, meteen belangrijk met het oog op de nabije toekomst.

De Belgische jonkies onder leiding van Bob Browaeys kregen hun tweede duel uit de EK-kwalificatiecampagne voor de kiezen. Kosovo moest op papier een haalbare kaart zijn, en dat had vooral René Mitongo Muteba in zijn oren geknoopt. De spits van Standard Luik trof na acht minuten al raak. Die voorsprong bleef lang op het bord staan, al slaagden de Belgen er niet in om ze verder uit te diepen.

Vlak voor het ingaan van de blessuretijd lukte dat dan toch, met dank aan August De Wannemacker. De linkspoot van KRC Genk maakte de 2-0, nota bene op het oefenveld van ... Genk. Daardoor hadden de U17 hun schaapjes op het droge. Nu ja, Kosovo liet de manschappen van Browaeys nog even opschrikken met een bliksemsnelle aansluitingstreffer, maar die kwam sowieso te laat. 

De Belgische nationale ploeg is nu verzekerd van een vervolg in de zogenaamde 'League A', waar de tickets voor het EK uitgedeeld worden. Dat toernooi vindt volgend jaar plaats in Albanië.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.