Faes legt favorietenrol bij Fransen: "Vier ploegen"

Eindelijk nog eens winst tegen Frankrijk? "Vooral niet op achterstand komen"

13 oktober om 22:19

De Rode Duivels krijgen maandagavond nog eens een uitgelezen kans om hun blazoen op te poetsen. Winst tegen Frankrijk zou een stevige boost geven, maar dat is uiteraard eenvoudiger gezegd dan gedaan. Ook Wout Faes beseft dat de favorietenrol bij onze zuiderburen ligt.

In deze Nations League staan de Rode Duivels op vier punten. Na winst tegen Israël volgden een nederlaag in Frankrijk (2-0) en vorige donderdag een 2-2-gelijkspel tegen de Italianen. In die laatste twee duels moesten Faes en co telkens snel achtervolgen. Dat zou nu niet mogen gebeuren. "We mogen vooral niet op achterstand komen, we willen niet meer achter de feiten aanlopen", geeft Faes aan bij Het Laatste Nieuws.

Net als bij de Belgen zijn er ook in Frankrijk een resem afwezigen, met Kylian Mbappé op kop. Dat maakt volgens Faes echter niet zoveel verschil. "Ze kunnen volgens mij vier selecties maken van spelers die bij de beste ploegen ter wereld spelen", knipoogt hij. Wie er precies aan de aftrap zal verschijnen voor de Fransen, is nog niet helemaal duidelijk.

Faes put zijn motivatie vooral uit het verleden. "Het is al lang geleden dat we nog van Frankrijk konden winnen. Dat leeft wel, het is een extra motivatie om het goed te doen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.