Wellenreuther (ex-Anderlecht) over Feyenoord-reserverol

Ex-Anderlecht doelman ging door moeilijke fases: 'In mijn eentje te balen...'

Vandaag om 16:02

Timon Wellenreuther (ex-RSC Anderlecht) heeft het moeilijk gehad met zijn reserverol bij Feyenoord. Dat bekent de doelman in gesprek met Feyenoord Magazine. De sluitpost zat geregeld thuis te balen, maar zette altijd de knop om.

"Ik ben een positieve jongen en heb een hekel aan mensen die alles van een negatieve kant bekijken", steekt Wellenreuther van wal. "Daarom heb ik de afgelopen jaren alles gegeven in mijn rol als tweede keeper. Ik wilde Justin Bijlow zo goed mogelijk voorbereiden op zijn wedstrijden. Tegelijkertijd deed ik er alles aan om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden voor als die kans zou komen."

Jarenlang moest Wellenreuther genoegen nemen met een reserverol bij Feyenoord. "Natuurlijk had ik wel eens een mindere dag en zat ik in mijn eentje te balen in mijn appartement", aldus de doelman. "Maar dan zette ik de volgende dag de knop weer om. Mede daardoor kon ik er de afgelopen twee seizoenen direct staan op de momenten dat ik mijn kans kreeg. Ik heb een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de winst van de landstitel, KNVB Beker en dit seizoen de Johan Cruijff Schaal."

Wellenreuther vindt de bekerfinale tot nu toe zijn mooiste wedstrijd voor Feyenoord. "Maar ik hoop daar nog mooiere wedstrijden aan toe te voegen. Dit seizoen en de jaren hierna, want ik heb niet voor niets mijn contract verlengd tot 2027."