Domenico Tedesco over wedstrijd Rode Duivels tegen Frankrijk

Tedesco over wedstrijd tegen Frankrijk: "Ik denk dat het een grote motivatie is"

Vandaag om 13:07

Domenico Tedesco blikte tijdens de persconferentie vooruit op de confrontatie van de Rode Duivels tegen Frankrijk. De bondscoach heeft goede hoop op een resultaat.

In de vorige wedstrijd tegen Frankrijk deden de Rode Duivels gedurende het eerste gedeelte niet onder voor de Fransen. "We moeten moedig zijn, net zoals tijdens de eerste dertig minuten in Lyon", aldus Tedesco bij de persconferentie.

Toch wist België in Lyon niet tot scoren te komen. "In fases waarin we de bovenliggende partij zijn, moeten we er ook gebruik van maken. Tegen zulke tegenstanders krijg je maar weinig kansen. De vorige keer hadden we in de eerste helft vier kansen, daarvan moet je minimaal 1 scoren."

De laatste keer dat de Rode Duivels Frankrijk versloegen in een officiële interland was in 1981. Van vrees is er volgens Tedesco geen sprake. "Ik denk dat het een grote motivatie is dat we al zo lang niet meer van Frankrijk wisten te winnen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.