"God, wat heb ik me donderdag geïrriteerd aan bondscoach Tedesco"

Vandaag om 10:00
Laatste update: om 10:02

De Rode Duivels spelen maandag tegen Frankrijk. Afgelopen donderdag werd het 2-2 in en tegen Italië, maar Imke Courtois was niet bepaald overtuigd van die prestatie.

Courtois is in De Zondag scherp voor Domenico Tedesco. "God, wat heb ik me donderdag al van de eerste minuut mateloos geërgerd aan zijn tactisch idee – met Doku als wingback op rechts. Doku moest Dimarco zien te volgen terwijl Debast ging doordekken op Tonali: het stond in de sterren geschreven dat die rechterkant kwetsbaar ging zijn."

Courtois hoopt dat Tedesco die tactiek niet herhaalt. "De kwaliteiten van Doku zijn aanvallend, gebruik hem dan toch voorin. Het liefst op de linkerflank. Tot De Cuyper tegenscoorde en uiteindelijk in de tweede helft en al bij al zonder De Bruyne en Lukaku een knap gelijkspel werd neergezet. Maar ik had mij intussen wel vooraf mateloos geïrriteerd aan Tedesco.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.