Casteels over de Rode Duivels: "We moeten collectief sterker worden"

Vandaag om 10:16

Koen Casteels is na het vertrek van Thibaut Courtois de onbetwiste titularis bij de Rode Duivels. Casteels ziet veel groeipotentieel in de huidige kern en vergelijkt de Rode Duivels met Zwitserland en Oostenrijk.

"Ik denk dat het belangrijk is dat we als groep verbeteren", aldus Casteels bij Het Laatste Nieuws. "Dat we collectief de weg die we zijn ingeslagen, verderzetten. Door zo goed mogelijk de dingen uit te voeren die de trainer vraagt en wil zien. Kijk, we hebben misschien niet meer de individuele kwaliteit van in 2018, maar dat kan je anders oplossen."

Casteels weet dat de Rode Duivels zich nu moeten aanpassen. "Ik vergelijk ons met een Zwitserland en een Oostenrijk, die het op het EK heel goed gedaan hebben. Zij hebben misschien niet de allergrootste toptalenten lopen, maar zij kunnen wel perfect samenspelen. Als een collectief blok. Ik denk dat wij daarin nog stappen kunnen zetten. We moéten collectief sterker worden, en niet meer denken dat we met 3-0 van Frankrijk zullen winnen dankzij individuele acties."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.