Eredivisie-getint Kroatië viert mede dankzij beslissende Perisic zege

Beslissende Perisic helpt Kroatië aan belangrijke zege tegen Schotland

12 oktober om 21:00

Kroatië heeft mede dankzij Ivan Perisic een overwinning geboekt in de Nations League. In eigen huis kwam de formatie van Zlatko Dalić eerst op achterstand, maar de Kroaten wisten de boel uiteindelijk om te draaien.

In Zagreb trad Kroatië met Perisic (ex-Club Brugge) in de basis aan tegen Schotland. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op achterstand: na een flinke misser van Luka Sučić wist Ryan Christie de bal achter doelman Dominik Livaković te werken. Binnen vijf minuten stelde Kroatië echter al orde op zaken.

Na een diagonale crossbal van Joško Gvardiol legde Perisic de bal goed terug, waarna Igor Matanović de 1-1 tegen de touwen wist te werken. In het restant van de wedstrijd bleef het lang spannend: Kroatië kreeg meer kansen, maar Schotland maakte het de WK-finalist van 2018 niet makkelijk. In de zeventigste minuut viel uiteindelijk de beslissing door een goal van Andrej Kramarić,. Perisic was ook bij die treffer bertrokken. Diep in blessuretijd werd er wel nog een Schotse goal afgekeurd wegens buitenspel.

Door de zege staat Kroatië nu tweede in Groep A1 van de Nations League. Die positie geeft uiteindelijk recht op een plekje in de kwartfinale.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.