Van JPL naar Serie A: "Hoop in beeld te komen van de Rode Duivels"

Vandaag om 18:25

Joël Schingtienne koos afgelopen zomer voor een nieuwe stap en verliet Oud-Heverlee Leuven voor Venezia. In de Serie A blijft hij groeien en hoopt hij zich ook in de kijker te kunnen spelen van de nationale ploeg.

Voorlopig kwam Schingtienne nog maar één keer in actie voor Venezia, maar volgens hem is er geen twijfel over dat ze nog enorm geloven in zijn kwaliteiten. "Ze hebben vanaf het begin van vorig seizoen contact met mij opgenomen en zijn mij continu blijven volgen. Ik heb een goed gesprek gehad met de sportief directeur en we zijn er samen met mijn zaakwaarnemers achter gekomen dat deze stap voor mij de juiste was", geeft hij aan bij La Dernière Heure.

De stap van de JPL naar de Serie A is ook een bijzonder grote, beseft de verdediger nu. "Duidelijk. Vooral als verdediger", klinkt het. De Serie A, en Venezia is daarop geen uitzondering, is heel tactisch en het voetbal is heel intens. Deze twee elementen vielen mij vooral op, maar het is ook geen andere wereld, ik heb me er snel aan aangepast."

En Schingtienne heeft ook nog één groot doel: de Rode Duivels bereiken in de toekomst. "Als ik hier vaak speel, hoop ik zo uiteraard in beeld te komen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.