Engelse geruchten over Henderson-deal houden aan

'Sunderland geeft niet op en werkt aan een terugkeer van Ajax-pion Henderson'

Vandaag om 17:44

In Engeland blijven de geruchten over een transfer van Jordan Henderson maar aanhouden. Football Insider meldt nu dat Sunderland bezig is met een sensationele terugkeer van de Ajax-middenvelder.

Sunderland staat op dit moment eerste in het Engelse Championship en de club zou als ervaringsboost Henderson in januari willen binnenhalen. Volgens de geruchten is er zelfs al contact gelegd met het management van de middenvelder. Ajax zou volgens diezelfde berichtgeving niet in Henderson zijn weg staan als hij een transfer zou willen maken. Dit klinkt logisch, omdat de Engelsman één van de grootverdieners is in Amsterdam.

Als het Sunderland lukt om Henderson terug te laten keren, dan wil de club hem een contract tot het eind van dit seizoen aanbieden met een optie op een extra jaar. De 34-jarige middenvelder speelde jarenlang in de jeugd van Sunderland alvorens hij in 2011 de overstap maakte naar Liverpool. Daar groeide hij uit tot sterkhouder van die ploeg en het nationale team van Engeland.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.