Jordan Henderson laat Engelse media versteld staan

Henderson laat Engelse media versteld staan: 'En toch vond hij het nodig...'

Vandaag om 15:35
Laatste update: om 14:47

Jordan Henderson heeft menig mond doen openvallen in eigen land. De aanvoerder van Ajax baarde opzien door Bertrand Traoré bij een 3-0 voorsprong van een standje te voorzien en dat is in Engeland niet onopgemerkt gebleven.

Ajax deed donderdagavond goede zaken in de Europa League. De Amsterdammers legden Besiktas over de knie (4-0) en pakten de koppositie in de eerste fase van het toernooi. The Daily Mail bespreekt in de ochtenddruk echter vooral de onenigheid tussen 'hun' Henderson en Traoré.

'Ajax heeft zijn ongeslagen reeks naar vijf wedstrijden uitgebreid door Besiktas donderdagavond met 4-0 te verpulveren in de Europa League, maar aanvoerder Henderson was niet blij. De voormalig Liverpool-captain haalde uit naar teamgenoot Traoré, nadat de vleugelspeler op simpele wijze het balbezit had weggegeven. Ajax stond op dat moment met 3-0 voor, maar Henderson vond het nog steeds nodig om Traoré publiekelijk uit te schelden. Na afloop vertelde Henderson bij Ziggo Sport dat de onenigheid tussen beiden wel meeviel...'

"Als je me hebt zien spelen door de jaren heen, dan is dat voor mij normaal", lachte Henderson na afloop van het duel. "Na het fluitsignaal sprongen we gelijk in elkaars armen. Het blijft wel voetbal. 3-0 voor staan is prima, maar met één tegengoal kan de wedstrijd al omdraaien."

Ook The Mirror verbaast zich over het voorval. 'De humeuren laaiden net na het uur op, nadat Traoré de bal verloor in gevaarlijk gebied. De voormalig Chelsea-speler werd gered door zijn teamgenoten, toen aanvoerder Henderson woedend was. Hij viel Traoré aan en begon in zijn gezicht te schreeuwen...', klinkt het.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.