Van der Elst zet vraagtekens bij de keuzes van Tedesco bij Rode Duivels

"Wil Tedesco niet afmaken, maar ’t is elke keer: ‘wat gaat het nu weer zijn?"

Vandaag om 13:16

Franky Van der Elst heeft zich kritisch geuit in de richting van bondscoach Domenico Tedesco na het 2-2 gelijkspel tegen Italië. Volgens de analist maakt Tedesco het zichzelf en de Rode Duivels veel te moeilijk.

Van der Elst begrijpt de bedoeling van Tedesco, maar volgens Van der Elst maakt Tedesco het zich qua spelsysteem veel te moeilijk. “Maar voor we in die formatie stonden, waren we de bal alweer kwijt. De Italianen voerden hun taken wat makkelijker uit in hun vertrouwde systeem, bij ons was het veel gedoe. Er is té veel over nagedacht”, citeert Het Nieuwsblad Van der Elst.

Van der Elst krijgt de vraag of dit komt doordat de spelers het systeem niet gewoon zijn, of omdat Tedesco het te ingewikkeld maakt. “Beide. Hij zegt zelf dat ze nauwelijks tijd hebben aan iets te werken. Is het dan niet beter bij de basis te blijven in plaats van elke keer een ander accent te leggen?”, aldus Van der Elst.

“Ik wil Tedesco niet afmaken, maar ’t is elke keer: ‘wat gaat het nu weer zijn?’ De namen, de invulling? Volgens mij gaat dat ten koste van de progressie die je maakt als ploeg. Ik denk dat je meer stappen zet als je blijft vasthouden aan hetzelfde”, besluit Van der Elst.