Jeremy Doku zet vraagtekens over zijn rol bij de Rode Duivels

Doku over rol bij Rode Duivels: “Het idee? Duidelijk dat dit niet mijn positie is”

Vandaag om 12:46

De Rode Duivels speelden op bezoek bij Italie met 2-2 gelijk in de Nations League. Voor Jeremy Doku was het tot de rode kaart van de Italianen zoeken als rechtervleugelverdediger. De pion van Manchester City vertelt hoe dit voor hem was.

Doku kreeg te horen dat het raar was om hem als rechtervleugelverdediger te zien. “Ik denk het wel, ja. De rechtsback... Kijk, waar de coach me ook zet, ik doe mijn best. Maar het is wel duidelijk dat dit niet echt mijn positie is”, citeert Het Laatste Nieuws Doku.

Doku kreeg vervolgens de vraag of hij graag verdedigt. “Dat is niet mijn sterkte, zou ik zeggen”, deelt Doku. De vleugelflitser wist niet goed wat het idee achter zijn positie was. “Het idee? Dat moet je aan de coach vragen. Ik doe gewoon wat er van mij verwacht wordt”, aldus Doku.

Tot slot kreeg Doku de vraag of hij Frederico Dimarco uit de wedstrijd moest houden. “Ik moest Dimarco volgen, ja. Maar Dimarco speelde heel hoog, dus dan speelde ik in de laatste lijn. De tweede helft was helemaal anders — die rode kaart hielp. Dan mocht ik vanop links komen, dat is hoe ik speel. Nu, links of rechts, dat is het probleem niet. Wel of ik aanvaller of verdediger kan zijn”, besluit Doku.