Anderlecht laat daders opdraaien voor schade, Mauves Army niet welkom in Brugge

Anderlecht treedt op tegen fans: schade verhalen en niet welkom tegen Club Brugge

Vandaag om 11:33

RSC Anderlecht is op de hoogte van de sancties van de UEFA naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de uitmatch op het veld van Real Sociedad. Paars-wit heeft nu ook officieel gereageerd op de uitspraak van de Europese voetbalbond. Anderlecht pakt de daders aan. 

De UEFA besliste dat Anderlecht in zijn komende drie Europese uitduels geen paars-witte fans mag meenemen. Verder moet het een boete betalen van 60.000 euro en opdraaien voor de schade aan het stadion van Real Sociedad. 

Supporters, die al tickets kochten via hun supportersclubs voor de matchen tegen Rigas FS, Slavia Praag en Viktoria Pilsen, moeten nu contact opnemen met hun supportersclubs. Fans die online tickets hebben gekocht zullen in de loop van volgende week automatisch een terugbetaling ontvangen.

Stadionverbod
Anderlecht wachtte de sancties van de UEFA trouwens niet af en naam zelf al maatregelen. 'In samenwerking met de Spaanse en Belgische politiediensten zijn 8 betrokkenen geïdentificeerd, waarvan 5 personen rechtstreeks betrokken waren bij het beschadigen van de stadioninfrastructuur en bij het werpen van projectielen in het vak van Real Sociedad. Deze personen worden met onmiddellijke ingang geweerd uit ons stadion en van alle wedstrijden op verplaatsing en zullen ook aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade', laat Anderlecht weten.

Mauves Army moet op de blaren zitten
Daarnaast weerde Anderlecht ook de supportersgroep Mauves Army voor de komende drie verplaatsing van paars-wit. Voor alle duidelijkheid. Het gaat hier niet om de Europese verplaatsingen, maar wel de competitiematchen op het veld van Beerschot en Club Brugge plus de verplaatsing naar Tubebe in het kader van de Beker van België.

'De club benadrukt nogmaals dat het dergelijk gedrag nooit zal tolereren en steeds gepaste sancties zal treffen tegen de betrokkenen die zich hier toch schuldig aan maken', eindigt Anderlecht zijn betoog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via