UEFA beslist: RSC Anderlecht drie wedstrijden zonder uitfans na Real Sociedad

UEFA pakt Anderlecht hard aan: komende drie verplaatsingen zonder fans

Vandaag om 11:14
Laatste update: om 11:32

Enkele 'fans' van RSC Anderlecht gingen tegen Real Sociedad over de schreef. De UEFA heeft paars-wit nu straffen opgelegd. In zijn komende drie matchen op verplaatsing mag Anderlecht geen fans meenemen.

RSC Anderlecht won het Europa League-duel tegen Real Sociedad met 1-2. Een domper op de feestvreugde was het gedrag van enkele 'fans' in de tribunes. Zo werden er stoeltjes vernield en moest de politie in het uitvak optreden.

Ondertussen heeft de UEFA naar de zaak gekeken en heeft de Europese voetbalbond geoordeeld dat Anderlecht voor zijn komende drie Europese verplaatsingen geen tickets mag verkopen aan de paars-witte supporters.

De volgende drie matchen van Anderlecht op verplaatsing vinden plaats op: 7 november 2024, 12 december 2024 en 23 januari 2025. De tegenstanders van dienst zijn dan respectievelijk RFS (Letland), Slavia Praag (Tsjechië) en Viktoria Pilsen (Tsjechië).

Ook nog een geldboete
De UEFA stelt dat de fans van Anderlecht in Spanje met voorwerpen hebben gegooid. Dat er schade was aan het stadion van Real Sociedad en dat ze de thuisfans hebben verstoord. Vanwege deze zaken werd Anderlecht twee matchen zonder bezoekende fans opgelegd. Maar omdat paars-wit bij de UEFA nog een voorwaardelijke straf had staan, kwam er nog een extra duel zonder uitfans bij.

Anderlecht moet ook een boete van 60.000 euro betalen. Anderlecht moet ook nog verplicht contact opnemen met Real Sociedad om te bekijken hoe de schade aan het stadion kan worden betaald. Het gaat dan onder meer over een gesloopte plastic muur en de afgebroken zitjes.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.