Ludo Vandewalle vraagt zich af wat rol van Jesper Fredberg nog is bij Anderlecht

Wie bepaalt bij Anderlecht? "De vraag rijst wat de inbreng van Fredberg nog is"

Vandaag om 19:46

Het werd dan toch David Hubert voor RSC Anderlecht. De clubleiding besloot op donderdagochtend plots toch Ryan Mason af te bellen en voort te gaan op de ingeslagen weg. Ludo Vandewalle vraagt zich af wat nog de rol is van Jesper Fredberg bij paars-wit.

Naar verluidt kreeg Hubert de job nadat hij een vurig betoog voor zichzelf had gehouden bij voorzitter Wouter Vandenhaute. Dat is volgens Vandewalle een vreemde gang van zaken. “De vraag rijst wat de inbreng van CEO Sports Jesper Fredberg nog is”, schrijft de analist bij Het Nieuwsblad.

Fredbergs beslissingen tijdens de zomermercato deden bij veel volgers van de club al de wenkbrauwen fronsen. “Na de magere transferperiode – inkomend én uitgaand – zag hij hoe zijn buddy Brian Riemer werd ontslagen en zijn landgenoot Hemmersam als hoofd jeugdopleiding vertrok”, ontleedt Vandewalle de situatie.

Ook in het trainersdossier laat Fredberg volgens Vandewalle geen goede indruk achter. “Hij is er niet in geslaagd een trainer met ervaring en een behoorlijke cv te vinden. De magie van Fredberg staat bij Anderlecht op een laag pitje”, klinkt het streng.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.