Frank Boeckx kritisch op Domenico Tedesco

Doku als rechtsachter? "Vind het niet kunnen dat hij zijn fout niet toegeeft"

Vandaag om 10:46
Laatste update: om 10:57

Domenico Tedesco werd donderdagavond na de Nations League-match van de Rode Duivels tegen Italië fel bekritiseerd om zijn tactische keuzes. Dat hij daarna bovendien zijn fouten niet toegaf vond Frank Boeckx niet kunnen.

Tedesco zelf meende dat Doku voor het grootste deel gewoon als aanvaller had geacteerd in Rome. “In balbezit was hij een winger. Hij kreeg veel kansen in balbezit. Omdat wij tegengoals daar tegen krijgen, zie je iets anders. Dat lag niet aan zijn positiespel”, verklaarde de bondscoach na afloop. 

Boeckx was het daar niet mee eens en zag Doku vooral achteraan. “In die 4-3-3 moet Doku eerst 60 tot 70 meter overbruggen om aanvallend gevaarlijk te zijn. Hij spreekt dan wel van aan ander systeem in balbezit en balverlies, maar waarom gewoon niet met vier verdedigen zodat je die verste wingback vrijhoudt?”, klinkt het kritisch van de oud-doelman. 

De uitleg van Tedesco na de match sneed voor Boeckx dan ook geen hout en hij kraakt de bondscoach vanwege zijn gebrek aan zelfkritiek. “Dat hij niet toegeeft dat hij daar een fout gemaakt heeft, vind ik niet kunnen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.