La Gazzetta dello Sport opgelucht na gelijkspel Italië tegen de Rode Duivels

Italianen halen opgelucht adem: 'Hadden geluk bij het penaltymoment op Openda’

Vandaag om 10:02

De Rode Duivels gingen donderdag in de Nations League een punt halen in Italië. Bij de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport slaakten ze na de partij ‘een zucht van opluchting’.

De Italianen hadden een sterk begin gezien van de eigen nationale ploeg. ‘Veertig prachtige minuten met kansen, agressiviteit, intensiteit en twee doelpunten, voorkomend uit zorgvuldig voorbereide aanvallen: het was een dominante prestatie. De wedstrijd was volledig in handen van de Azzurri’, schrijft de sportkrant.

De rode kaart van Lorenzo Pellegrini na een zeer harde tackle werd de de speler van AS Roma nagedragen. ‘Een onvergeeflijke fout die het verhaal veranderde. Een onnodige overtreding, te laat maar niet gemeen, na een verkeerde uittrap’.

Kort daarna was de goal van Maxim De Cuyper een nieuwe tegenvaller voor Italië. ‘De dubbele klap bracht ons uit balans en gaf België, tot dat moment verdwaasd, weer zelfvertrouwen.’

De Rode Duivels hadden de partij in het slot nog kunnen binnenslepen als de scheidsrechter een strafschop had toegekend. Een gelukje, erkennen ze hij de Gazzetta. ‘We hadden geluk bij het penaltymoment van Bastoni op Openda.’

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.