Geen verdachte omstandigheden rondom dood Griekse international George Baldock

Geen verdachte omstandigheden rondom dood Griekse international Baldock (31)

Vandaag om 19:16
Laatste update: om 19:21

De Griekse politie heeft geen aanwijzingen gevonden voor kwade opzet bij het plotselinge overlijden van voetballer George Baldock, meldt Het Nieuwsblad. De 31-jarige verdediger van Panathinaikos werd woensdag dood gevonden in het zwembad van zijn huis.

In een verklaring melden de Griekse autoriteiten dat een forensisch patholoog het lichaam heeft onderzocht en geen aanwijzingen voor een misdrijf heeft gevonden. Ook is het huis van de speler door een gespecialiseerd team doorzocht, maar er werden geen sporen van inbraak aangetroffen.

De rechtsback werd geboren in Engeland, maar hij had via zijn grootmoeder ook de Griekse nationaliteit. Sinds twee jaar speelde hij ook interlands voor Griekenland, tot nu toe was het gekomen tot twaalf interlands. Voor de huidige interlandperiode werd Baldock niet geselecteerd door de Griekse bondscoach.

Ter nagedachtenis aan de overleden voetballer wordt donderdagavond voor de Nations League-wedstrijd tussen Engeland en Griekenland een minuut stilte gehouden. De spelers van beide teams zullen ook een rouwband dragen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.