Liverpool aast op Karim Adeyemi en Mohammed Kudus

'Liverpool kijkt al rond voor Salah-vervanger, twee spelers bovenaan de lijst'

Vandaag om 18:02

Liverpool bereidt zich langzaam voor op een tijdperk na Mohamed Salah. The Reds hebben Karim Adeyemi en Mohammed Kudus op het lijstje staan als eventuele vervangers, maar ondertussen blijft het verlengen van het contract van Salah topprioriteit.

Dat meldt Fabrizio Romano bij CaughtOffside. Liverpool zet nog altijd alles op alles om het contract van Salah te verlengen. De Egyptisch international heeft nog een verbintenis tot komende zomer bij de Engelse grootmacht. Net als de afgelopen jaren is Salah dit seizoen weer een van de grote uitblinkers bij The Reds. Liverpool hoopt dan ook te voorkomen dat de rechtsbuiten als vrije speler de deur uit loopt.

Toch is Liverpool volgens Romano op de achtergrond bezig met eventuele vervangers voor Salah. "Het klopt dat ze verschillende spelers in de gaten houden. Ik heb, naast het feit dat ze aan Kudus en Adeyemi gelinkt worden, geen specifieke updates. Juventus aasde deze zomer ook op Adeyemi, maar hij besloot bij Dortmund te blijven. We gaan zien wat er gaat gebeuren in de toekomst." Adeyemi heeft nog een contract tot medio 2027 bij Borussia Dortmund.

Kudus maakte vorige zomer de overstap van Ajax naar West Ham United. Daar ligt de Ghanees nog tot de zomer van 2028 vast. In zijn eerste jaar in de Premier League maakte de aanvaller veel indruk. In totaal speelde hij vorig seizoen 48 wedstrijden voor de Londenaren. Daarin scoorde Kudus achttien keer en gaf hij zeven assists. Manager Arne Slot van Liverpool kent de Ghanees international nog uit de Eredivisie. Toen Slot trainer was van Feyenoord, speelde Kudus namelijk voor rivaal Ajax

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.