Morata open over mentale problemen in Spanje

Morata in diep dal: 'Dacht dat ik mijn voetbalschoenen niet meer aan kon trekken'

Vandaag om 15:32

Álvaro Morata heeft diep gezeten, zo vertelt hij in een openhartig gesprek met radiozender Cope. De 31-jarige spits van AC Milan en de Spaanse nationale ploeg kampte afgelopen zomer met mentale problemen.

Morata krijgt al jarenlang forse kritiek in Spanje. Hij heeft er geen geheim van gemaakt mede om die reden weg te gaan bij Atlético Madrid en naar Milan te verkassen. Zijn transfer kende ook een keerzijde: zijn voormalig vrouw, Alice Campello, met wie hij vier kinderen heeft, wilde niet nog eens verhuizen, waardoor het huwelijk strandde.

"Het was een heel zware periode. Ik dacht dat ik mijn voetbalschoenen niet meer aan zou kunnen trekken", erkent Morata. "Op momenten waarop je depressief bent, zit er altijd iemand in je hoofd waar je tegen moet vechten." Zijn mentale problemen forceerden een vertrek uit Spanje. "Het was voor mij het beste om Spanje te verlaten, ik kon het niet verdragen."

Morata geeft aan in Spanje vaak op straat te worden aangesproken op zijn prestaties. Om die reden schaamde hij zich om met zijn kinderen op pad te gaan. "Dingen die een normale vader met zijn kinderen doet." Op het gewonnen EK was Morata aanvoerder van Spanje. Ook tijdens het toernooi kampte hij al met mentale klachten. "Ik realiseerde me dat ik datgene waar ik het meest van hou, was gaan haten. Dat is heel ingewikkeld."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.