Degryse uit kritiek richting Tedesco bij de Rode Duivels in Nations League

Degryse kritisch richting Tedesco: "Alsof hij zich vooraf probeert in te dekken"

Vandaag om 15:15
Laatste update: om 15:17

Marc Degryse begrijpt niets van de keuzes van Domenico Tedesco voor de Nations League matchen tegen Italië en Frankrijk. Degryse geeft aan dat de Nations League er juist is gekomen om de nutteloze oefenmatchen te vervangen.

“We hebben jaren zitten smeken om topaffiches te kunnen spelen. Niet voor niets is het maandag tegen Frankrijk uitverkocht. Dit zijn wedstrijden met veel sportieve waarde”, geeft Degryse aan bij Het Laatste Nieuws. Volgens de analist moeten de Rode Duivels in hun beste samenstelling voor de dag komen en zijn dit niet de matchen om in te experimenteren.

Degryse heeft de indruk dat Tedesco denkt dat hem niets kan overkomen, maar volgens Degryse kunnen de Nations Leagueduels erg belangrijk gaan zijn voor Tedesco. “Ik kan me ook niet inbeelden dat ze bij de bond dat geëxperimenteer toejuichen. Ik snap het gewoon niet. Het voelt ook een beetje als vooraf indekken aan”, deelt Degryse.

“Ngonge en Fofana hebben niet eens zoveel gespeeld in clubverband. We zijn toch iets te fel bezig met jongens die het potentieel hebben om er over twee à drie jaar bij te zitten, maar je moet net kijken naar gasten die er op dit moment bij hun club bovenuit steken”, besluit Degryse.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.