Klopp ontvangt steun na uithaal in Duitse pers: "Maakt me misselijk"

Vandaag om 13:08

Jürgen Klopp heeft steun ontvangen van Lothar Matthäus na zijn veelbesproken overstap naar Red Bull. In Duitsland kwam deze stap van de trainer, die successen heeft beleefd bij Borussia Dortmund en Liverpool, hem op veel kritiek te staan.

Klopp gaat bij Red Bull aan de slag als Head of Global Soccer. "Ik denk dat Red Bull groot denkt en Jürgen Klopp is groot. Dat past bij elkaar", reageert Matthäus bij Sky Sport. "Dan zien we wel wat ervan komt en laten we hopen we dat we hem ergens in de komende jaren weer ergens op de bank zien. Als iemand daar kritiek op heeft, zeg ik: we moeten allemaal openstaan ​​voor nieuwe dingen. Klopp kan werken voor wie hij wil. Het belangrijkste is dat hij in het voetbal blijft en het voetbal nieuwe impulsen kan blijven geven."

Ook David Wagner, manager van Norwich City, heeft geen begrip voor de kritiek op Klopp. "Ik kan begrijpen dat mensen iets anders van hem wilden, maar ik veroordeel iedereen die Klopp bekritiseert. Het maakt me misselijk", stelt hij. "Klopp is noch een slechter noch een beter persoon, noch is hij een slechtere coach. Wat hij heeft bereikt, blijft staan. Ik vind het verwerpelijk als mensen Klopps waarden in twijfel trekken, alleen omdat hij binnenkort voor een uitstekende organisatie gaat werken."

In de Duitse pers wordt Klopp hard aangepakt vanwege zijn keuze voor Red Bull. 'Tegenwoordig denkt men dat hij doet wat gebruikelijk is in deze industrie: het geld volgen. Dit nieuws heeft voor veel onrust gezorgd onder fans', zo schrijft Der Spiegel