Jürgen Klopp Global Head of Soccer van Red Bull na Liverpool FC

'Nieuwe job Klopp: Duitser tekent bij Red Bull en gaat Lijnders en co. adviseren'

Vandaag om 09:15

Jürgen Klopp wordt de nieuwe Global Head of Soccer bij Red Bull. Dat meldt Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports. De Duitser gaat per 1 januari 2025 aan de slag.

Na zijn vertrek bij Liverpool heeft Klopp een nieuwe baan gevonden. De Duitse oud-manager gaat niet aan de slag bij een nieuwe voetbalclub. Red Bull wordt zijn nieuwe werkgever. Klopp wordt Global Head of Soccer bij het bedrijf. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Volgens het medium heeft Klopp een langdurig contract getekend. Op 1 januari 2025 gaat de Duitse voormalig oefenmeester aan de slag. Klopp gaat alle Red Bull-teams adviseren op het gebied van coaching, speelstijl, ontwikkeling en transfers omtrent talenten en trainers. Oliver Mintzlaff zette alles op alles om Klopp binnen te halen en dat is nu gelukt. 

Klopp heeft een opvallende clausule laten opnemen in het contract dat hij getekend heeft bij Red Bull. Daarin staat de optie om te vertrekken bij Red Bull als hij bondscoach van het Duitse nationale elftal kan worden. Op dit moment is dat Julian Nagelsmann. Zijn contract bij de Duitse bond loopt nog tot na het WK 2026.

Er werd deze zomer veelvuldig aan Klopp getrokken door verschillende clubs na zijn vertrek bij Liverpool. De Duitser vond het na acht jaar genoeg geweest bij The Reds en benadrukte dat hij zijn rust wilde pakken. Ook sloot Klopp niet uit dat hij nooit terug zou keren als trainer in de voetballerij. Nu gaat de Duitser aan de slag bij Red Bull en komt er een einde aan zijn sabbatical.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.