Raes stelt zich vragen bij Rode Duivels: "Lijkt wel vervelend tussendoortje"

Vandaag om 12:00

De Rode Duivels spelen in deze interlandbreak tegen Italië en Frankrijk, maar doen dat zonder Romelu Lukaku. Nochtans is Lukaku niet geblesseerd. Frank Raes vindt dat een teken aan de wand.

"De afzeggingen van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku overheersen het sportieve nieuws rond dit tweeluik", aldus Raes bij Gazet Van Antwerpen"Hun zelfgekozen afwezigheid roept andermaal vragen op over het belang van een competitie als de Nations League. Het zijn stevige confrontaties, meer dan bijvoorbeeld kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar of San Marino, maar toch lijkt niemand er écht van wakker te liggen. En dat blijft vervelend.”

Raes vindt die evolutie jammer. "Vroeger was de nationale ploeg het hoogst haalbare. De overvolle kalender eist natuurlijk ook zijn tol, de topspelers raken overbelast en de clubs zijn steeds minder bereid om ze te lossen. Het lijkt wel een vervelend tussendoortje. Lukaku is fit en speelt bijna altijd bij zijn club Napoli. Als hij ook straks in november vindt dat de Rode Duivels voor hem nog niet hoeven, dan kunnen ze er misschien beter definitief mee stoppen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.