Tedesco over afwezigheid Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij Rode Duivels

Tedesco over afwezigheid Lukaku en De Bruyne bij Rode Duivels: “Zelfs zonder …”

Vandaag om 10:45

Domenico Tedesco ging daags voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Italië in gesprek met de pers. RTBF was ook op de persbabbel en kon de bondscoach nog even strikken.  

Ondanks de afwezigheid van sterspelers zoals Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, maakt Tedesco duidelijk dat hij geen excuses wil aanvoeren. “Wat er ook gebeurt, het resultaat zal belangrijk zijn, zelfs zonder Lukaku, De Bruyne of Onana”, aldus de bondscoach.

“We hebben besloten om wat jonge spelers op te roepen, maar we bereiden ons voor om deze wedstrijd te winnen”, zegt hij vastberaden. Over het spelsysteem laat Tedesco de deur open voor flexibiliteit. 

Hij overweegt om te schakelen naar een driemansverdediging, afhankelijk van de omstandigheden. “We hebben meestal met vier man gespeeld, maar er zijn ook momenten geweest dat we met drie man speelden, zoals in de tweede helft in Oostenrijk”, legt hij uit. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.