Tielemans over situatie Kevin De Bruyne bij Rode Duivels: “Niet negatief”

Tielemans over situatie De Bruyne bij Rode Duivels: “Zaak in nu gesloten”

Vandaag om 11:28

Youri Tielemans speelt donderdagavond tegen Italië zijn 74e interland voor de Rode Duivels. Daags voor het duel gaat hij nog even in op de situatie rond Kevin De Bruyne.

Vanavond draagt hij de aanvoerdersband, een rol die hij overneemt van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Hij beschouwt het als een eer en benadrukt dat door de afwezigheid van de twee vaste waarden, meerdere spelers verantwoordelijkheid zullen moeten nemen. 

Over de eerdere incidenten met De Bruyne was Tielemans kalm. "Kevin's boodschap was niet negatief. Hij was gefrustreerd, net als wij allemaal", zei hij. De nieuwe aanvoerder legde uit dat De Bruyne enkele waarheden uitsprak in de rust, maar dat het vooral ging om basisprincipes zoals solidariteit en samen spelen voor het team. 

"De zaak is nu gesloten", bevestigde Tielemans, geciteerd door RTBF. Hij gaf aan dat De Bruyne inmiddels begrijpt dat de groep jonger is dan voorheen, maar dat iedereen toch zijn verantwoordelijkheid zal nemen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.