Wirtz zet zinnen op transfer naar Bayern München van Kompany

'Wirtz spreekt voorkeur uit voor Bayern van Kompany en stelt twee topclubs teleur'

Vandaag om 07:17

Florian Wirtz heeft de voorkeur uitgesproken om komende zomer naar het Bayern München van Vincent Kompany te vertrekken. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Daarmee stelt de Duitse ster een aantal topclubs teleur.

Wirtz werd vorige zomer ook al gelinkt aan een aantal topclubs, maar hij bleef bij Bayer Leverkusen. De aanvallende middenvelder kan nog altijd naar Bayern München, Arsenal, Real Madrid en Manchester City. De 21-jarige Wirtz lijkt dus de voorkeur te geven aan een langer verblijf in Duitsland. Bij Bayern komt hij ook maatjes van de nationale ploeg tegen zoals Jamal Musiala.

Of Wirtz deze zomer ook daadwerkelijk zal vertrekken is nog maar de vraag, aangezien Leverkusen hoog in de boom gaat zitten. De titelverdediger van de Bundesliga zou zo’n honderd miljoen euro verwachten voor een transfer van de smaakmaker. De 21-jarige spelmaker heeft nog een contract tot en met de zomer van 2027. Dit seizoen staat Wirtz op zes goals en één assist in tien duels.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.