Engeland kiest Stones als bondscoach

Engelse bondscoach kiest nieuwe kapitein bij afwezigheid Kane: "Ben sprakeloos"

9 oktober om 22:39

John Stones, de ploegmaat van Kevin De Bruyne en Jeremy Doku bij Manchester City, is de komende interlandwedstrijden de aanvoerder van de Engelse ploeg. Harry Kane is normaal gezien de kapitein, maar de spits is er vanwege een blessure in de komende duels niet bij.

De dertigjarige Stones is een vaste waarde in de defensie van de Engelsen. Samen met Marc Guéhi en Kyle Walker vormde de centrale verdediger van Manchester City het hart van de Engelse defensie op het afgelopen EK. Stones speelde in totaal al 81 interlands en daarin wist hij drie keer te scoren. Stones komt inmiddels ook alweer acht jaar uit voor City.

De verdediger onthult dat hij niks kon uitbrengen toen hij het goede nieuws te horen kreeg. "Hier droomde ik en mijn familie van. Om mij het veld op te zien lopen als aanvoerder van Engeland. Het is een heel speciaal moment en ik kan de staf niet genoeg bedanken. Toen ik het gisteravond hoorde, was ik een beetje sprakeloos. Een ongelooflijk moment voor mij, maar vandaag voelt het steeds comfortabeler."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.