Youri Tielemans is vervangend aanvoerder bij de Rode Duivels

Tedesco heeft zijn keus gemaakt: 'Tielemans wordt kapitein van Rode Duivels'

8 oktober om 21:32

Youri Tielemans is tegen Italië en Frankrijk de kapitein van de Rode Duivels. Bij afwezigheid van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku moet de middenvelder van Aston Villa de ploeg bij de hand gaan nemen.

Domenico Tedesco heeft zijn keuze voor Tielemans in de spelersgroep inmiddels bekendgemaakt, weet Het Laatste Nieuws. Bij de bekendmaking van de selectie wilde de bondscoach er nog niet veel over kwijt, omdat hij het de betreffende speler nog eerste zelf wilde voorleggen.

Dat was dus Tielemans en aan het begin van de week kreeg hij de vraag gesteld van Tedesco. De 73-voudige international ging akkoord en is nu in ieder geval de komende Nations League-partijen de aanvoerder.

De 27-jarige middenvelder was al drie keer eerder kapitein van de nationale ploeg. Toen Roberto Martínez nog de bondscoach was droeg hij drie keer de band, steeds in een vriendschappelijk duel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.