Courtois voor El Clasico terug bij Real

Nieuws over blessure Courtois: 'Richt zich op Real-rentree in El Clasico'

9 oktober om 21:36
Laatste update: 9 oktober om 21:46

Thibaut Courtois kan zich gaan richten op meedoen in de wedstrijd tegen FC Barcelona op 26 oktober, aldus MARCA. Onze landgenoot is sinds 29 september afwezig bij Real, maar een rentree gloort aan de horizon.

De laatste wedstrijd die Courtois meedeed bij Real was het gelijkspel in de Madrileense derby tegen Atlético. Daarna raakte de doelman geblesseerd aan zijn adductoren. Zijn revalidatie lijkt echter minder lang te duren, waardoor Courtois zich kan focussen op El Clásico tegen FC Barcelona op 26 oktober. Dit komt coach Carlo Ancelotti niet slecht uit, aangezien ook reservekeeper Andriy Lunin niet fit is.

Voor Real Madrid is de terugkeer van Courtois ook een ontlasting voor het medische personeel, want de ploeg kampt met een fors aantal blessures. Voornamelijk de defensie is hard getroffen. David Alaba, Eder Militao en Dani Carvajal zijn voor lange tijd niet inzetbaar. Real speelt na de interlandperiode eerst tegen Celta de Vigo en Borussia Dortmund alvorens de uitwedstrijd in Barcelona wacht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.