Cercle Brugge zoekt vervanger voor Warleson

Cercle zoekt vervanger voor Warleson: 'Gesprekken met Tsjechische doelman'

9 oktober om 21:01
Laatste update: 9 oktober om 21:07

Bij Cercle Brugge zijn ze zich naar verluidt aan het oriënteren om een nieuwe doelman te halen. De vaste keeper Warleson viel uit in de gewonnen match tegen FC St. Gallen en is voorlopig uit de roulatie. Een transfervrije Tsjechische doelman kan misschien uitkomst brengen.

Warleson raakte in het Conference League-duel na ongeveer een halfuur geblesseerd. De Braziliaan kwam verkeerd terecht en leek zijn knie te verdraaien. Trainer Miron Muslic van Cercle uitte zich na de partij bezorgd om een lange afwezigheid van zijn nummer één. 

Volgens Sacha Tavolieri heeft Cercle nu het vizier gericht op de Tsjech Tomas Koubek. De 32-jarige goalie stond tot afgelopen zomer onder contract bij Bundesliga-club FC Augsburg, maar hield daar vooral de bank warm. Koubek verlengde zijn contract niet en is momenteel een vrije speler.

Voor Augsburg was Koubek actief bij het Franse Stade Rennes. Hij heeft ook twaalf interlands voor de nationale ploeg van Tsjechië achter zijn naam. Hoe het met de wedstrijdfitheid van de doelman is gesteld is echter de vraag. Vorig seizoen speelde hij welgeteld drie officiële matchen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.