Tedesco over keuze voor De Wolf: "Dat zijn de kleine details"

Vandaag om 20:45

Na het afzeggen van Matz Sels besloot bondscoach Domenico Tedesco om Ortwin De Wolf op te roepen voor de Rode Duivels. De doelman van KV Mechelen is uitstekend aan het seizoen begonnen en wordt daar nu voor beloond.

Tedesco verscheen woensdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Italië in de Nations League. De bondscoach kreeg er onder andere de vraag waarom hij voor De Wolf gekozen heeft. "Dat zijn de kleine details. Ook Bodart was een optie geweest. We zijn blij dat hij hier is. Gisteren trainde hij nog met KV Mechelen, nu maakt hij al goede indruk", citeert Sporza Tedesco.

Andere kanshebbers om opgeroepen te worden waren onder andere Davy Roef en Colin Coosemans. Maar De Wolf kreeg voor de komende twee interlands de voorkeur. "Maar dat wil niet zeggen dat we de volgende keer geen andere doelman oproepen."

Na tien wedstrijden in de Jupiler Pro League liet De Wolf vier clean sheets achter zijn naam noteren. In het totaal slikte de doelman van Malinwa veertien doelpunten in de competitie dit seizoen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.