RSC Anderlecht legt sancties op na incidenten in wedstrijd tegen Real Sociedad

RSC Anderlecht grijpt in na incidenten in San Sebastian en legt sancties op

9 oktober om 20:14
Laatste update: 9 oktober om 20:19

RSC Anderlecht heeft woensdag aangekondigd dat het sancties oplegt aan de supporters die zich misdragen hebben tijdens de wedstrijd in en tegen Real Sociedad. Zo grijpt de club zelf in en wacht het geen mogelijke sanctie van UEFA af.

Op 3 oktober boekte Anderlecht een knappe uitzege op het veld van Real Sociedad in de Europa League. De wedstrijd werd echter ontsierd door acties van enkele Anderlecht-supporters. De club geeft aan zich te willen distantiëren van de feiten. En ze veroordelen het ontoelaatbare gedrag van deze personen. Zo werd de stadioninfrastructuur beschadigd en werden er projectielen geworpen in het vak van Real Sociedad.

Er werden al acht betrokkenen geïdentificeerd. 'Deze personen worden met onmiddellijke ingang geweerd uit ons stadion en van alle wedstrijden op verplaatsing. Zij zullen bovendien ook aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade', valt te lezen op de clubwebsite.

De betrokken personen zijn lid van de supportersgroep 'Mauves Army'. Bijgevolg neemt de club ook verdere sancties ten aanzien van de supportersgroep. 'Mauves Army zal alvast geweerd worden van de resterende verplaatsingen in de League Phase van de Europa League en zal ook niet mogen afreizen naar de eerstvolgende drie uitwedstrijden tegen Beerschot, Club Brugge en Tubeke (Croky Cup).'

Tenslotte wil de club nogmaals benadrukken dat het dergelijk gedrag nooit zal tolereren en steeds gepaste sancties zal treffen tegen de betrokkenen die zich hier toch schuldig aan maken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.