Luciano Spalletti met Italië op de weg terug

Tegenstander Rode Duivels op de weg terug: "Tegen België hopen we de lijn door te trekken"

Vandaag om 14:20

Luciano Spalletti is sinds 2023 de bondscoach van het Italiaanse nationale team. In totaal had de voormalig trainer van teams als Napoli en Inter de leiding over zestien interlands. Hiervan wist hij er negen te winnen.

Italië kende een goede start van de Nations League, de wedstrijden tegen Frankrijk en Israël werden beide gewonnen. "De overwinning op Frankrijk was belangrijk, maar we zijn er nog niet", noteerde Sporza uit de mond van Spalletti. “Tegen België hoopt hij de lijn door te trekken en belangrijke stappen richting de kwartfinales te zetten. "België blijft een mooie uitdaging, ze zijn sterk en spelen goed voetbal"

De Italianen kenden een aantal moeilijke jaren. Zo nam Italië in 2022 geen deel aan het WK in Qatar. "We zijn nog niet volledig de oude. Maar we hebben in september laten zien dat we als team goed kunnen werken. Ik verwacht dat we dit niveau kunnen vasthouden", aldus de Italiaanse bondscoach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.