Lombaerts en Leekens over Domenico Tedesco bij Rode Duivels

Duo over Tedesco bij Rode Duivels: 'Geven ze ontslag, zou hij dat niet erg vinden'

Vandaag om 08:59

Nicolas Lombaerts en Georges Leekens werpen een blik op de situatie bij de Rode Duivels. De afwezigheid van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne heeft toch wat stof doen opwaaien. Ze maken in Het Nieuwsblad een scherpe analyse van de aanpak van bondscoach Domenico Tedesco. 

Leekens merkt bijvoorbeeld op dat door sterspelers als Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku thuis te laten, er een impliciete boodschap wordt afgegeven. “Door De Bruyne en Lukaku thuis te laten, zeg je dat die matchen niet belangrijk zijn.” Volgens hem zijn die wedstrijden echter juist van groot belang, misschien wel het meest voor de bondscoach zelf.

Lombaerts twijfelt openlijk aan de motivatie van Tedesco om door te gaan in zijn rol. “Mochten ze hem zijn C4 geven, ik denk dat hij dat niet erg zou vinden”, stelt hij. 

Volgens Lombaerts zou hij elders snel aan de slag kunnen. Leekens herkent de druk die komt kijken bij een jonge coach: “Als je jong bent, wil je je nog te veel manifesteren. Pas 15 jaar later wist ik echt wat het vak inhield.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.